fbpx

Présgép szervizelés, karbantartás, javítás

Az ipari présgép széles körben használatos a feldolgozóiparban, meghibásodása esetén azonban roppant veszélyes lehet. A rendszeres biztonsági ellenőrzések ezért kritikusak a présgépek megbízható és hatékony működése érdekében. A COSA gépszerviz nagy tapasztalattal rendelkezik a különféle gyártmányú – többek között Sangiacomo és Zani márkájú – ipari prés gépek teljeskörű szervizelésében, megelőző-, rendszeres- és időszakos karbantartásában, illetve beüzemelésében: vegye fel velünk a kapcsolatot!

Miért bízza a COSA gépszervizre présgépének szervizelését, karbantartását, javítását? 

  • Többéves szakmai tapasztalattal rendelkezünk
  • Technikai segítségnyújtás szakértőktől
  • Présgép telepítés, üzembe helyezés, eseti és sürgősségi javítás és időszakos karbantartás egy kézben
  • Gyári alkatrészek beszerzése, beépítése présgépekhez
  • Egyéb préskiszolgáló egységeket is biztosítunk ügyfeleinknek
  • Megbízható, nemzetközileg is elismert márkákkal dolgozunk
  • Hatékony szerszámvédelem kiépítése
  • Teljes gyártái folyamat analizálása az alapanyagtól a késztermékig
présgépek javítása
0 +
Szervizelt gép évente
0 +
Eddig felhasznált alkatrész
0 +
Elégedett tulajdonos
prés gép biztonsági szelep

Présgép karbantartás

Egy ipari présgép nagy teljesítménnyel üzemel: típustól függően 5 tonnától akár egészen 3000 tonna erőig képes nyomni. Rendellenes működése jelentős biztonsági kockázatot jelenthet a kezelőkre és a gyártó létesítmény többi dolgozójára nézve.

A rendszeres biztonsági ellenőrzések segítenek azonosítani és csökkenteni ezen berendezések használatából eredő kockázatokat. 

Kérdései vannak szolgáltatásunkkal kapcsolatban?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Miért fontos a rendszeres biztonsági ellenőrzés?

A présgép megfelelő működésének biztosítása

A rendszeres biztonsági ellenőrzések biztosítják a présgép hatékony, eredményes működését. A felülvizsgálat azonosítja az elhasználódott alkatrészeket, meglazult csavarokat vagy anyákat, illetve bármely más hibásan működő alkatrészt, amely befolyásolhatja a berendezés teljesítményét. A présgép megfelelő működésének biztosítása megnöveli az élettartamát is, csökkentve az állásidőt és a karbantartási költségeket.

A jogszabályi előírásoknak való megfelelés fenntartása

A présgépekre különböző biztonsági előírások és szabványok vonatkoznak, amelyek betartása minden felhasználó számára kötelező. A rendszeres biztonsági ellenőrzések segítenek abban, hogy ezen berendezések megfeleljenek a vonatkozó jogi szabályozásoknak, mint például az EU-OSHA szabványnak. A jogszabályi előírások betartása biztonságosabb munkakörnyezetet biztosít, miközben a vállalat elkerülheti a jogi felelősségre vonást.

A balesetek kockázatának minimalizálása

Az ipari présgép súlyos sérüléseket vagy akár halálos balesetet is okozhat, ha azt nem megfelelően használják. A rendszeres biztonsági ellenőrzések segítenek azonosítani a potenciális veszélyeket, mint például a hibás biztonsági kapcsolókat, sérült védőburkolatokat vagy törött alkatrészeket. Így kiküszöbölhetők – vagy legalábbis jelentős mértékben csökkenthők – a veszélyforrások, biztonságosabb munkakörnyezetet teremtve így a dolgozók számára.

Pénzt
takaríthatunk
meg

A rendszeres biztonsági ellenőrzésekkel pénzt spórolhatunk meg azáltal, hogy időben azonosítjuk a biztonsági veszélyeket és a hibás alkatrészeket, mielőtt azok súlyosabbá válnának. A korai felismerés és a gépelemek felülvizsgálatával megelőzhetők a költséges gépleállások és a drága alkatrészek cseréje. Ezenkívül az ütemezett karbantartások segítenek elkerülni a költséges pénzbírságokat és jogi vonatkozású büntetéseket is

Egy alkatrész a biztonság oltárán: a biztonsági szelep

A régebbi présgépek nyomólapjának mozgását egy tengelykapcsolóval, kilincskerekes mechanikus kapcsolóval igyekeztek kordában tartani. Sajnos azonban már akkor is előfordult, hogy elmaradt ezen berendezések karbantartása, a kopott alkatrészek következtében pedig baleset történt. 

Napjainkban ezért modern megoldásként pneumatikus fék-kuplung egységet alkalmaznak prés biztonsági szeleppel vezérelve. Ez a kétlépcsős védelmi rendszer meghibásodáskor nem engedi, hogy a prés gép elinduljon még a gépkezelő manuális beavatkozása esetén sem, megelőzve ezzel a baleseteket. A COSA gépszerviznél a minőségi GPA pneumatikus biztonsági szelep beépítését ajánljuk ügyfeleinknek a gépkezelő személyzet maximális biztonsága érdekében.

Biztonsági szelep

További kérdései lennének szolgáltatásunkkal kapcsolatban?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Küldetésünk

Présgépek és lemezmegmunkáló gépek telepítése, üzembehelyezése, javítása, időszakos karbantartása.

Küldetésünk

Présgépek és lemezmegmunkáló gépek telepítése, üzembehelyezése, javítása, időszakos karbantartása.

Cosa Gépszerviz ©- Minden jog fenntartva.